• Prenosné planetárium

          • V piatok, 24.2., budeme mať v škole prenosné planetárium. Všetky triedy sa zúčastnia výukoveho programu v rámci vyučovania. Tešíme sa na nový zážitok.

        • Valentínske školské kino
          • Valentínske školské kino

          • Milí žiaci,

            pozývame Vás na premietanie školského kina v utorok, 14.2. o 15:00 hod. Môžete sa tešiť na film Začarovaná Ella. Už viete, ako to u nás chodí - prineste si vankúšik, deku, alebo niečo, v čom sa Vám bude príjemne sledovať. Končíme o16:45. Písomné domáce úlohy v tento deň nebudú :) 

          • Nové kŕmidlá a krmivo pre vtáčiky

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Nové kŕmidlá a krmivo pre vtáčiky.

            Po prvých silnejších mrazoch sme vyzvali žiakov, aby spolu s dospelými z rodiny zhotovili nové kŕmidlá.

            Konečne k nám zavítala zima a keďže si ju väčšina z nás spája s prikrmovaním vtáctva, pripravili sme pre Vás pár tipov a rád - ako, kedy, kde a čím prikrmovať naše vtáctvo. 

            Kedy začať s prikrmovaním? 

            Odpoveď je jednoduchá – v čase núdze.  V zásade však platí, že s prikrmovaním začíname v zimných mesiacoch a v závislosti od aktuálneho stavu počasia. Keď teploty klesnú pod nulu a nasneží, alebo sa tvorí srieň, môžeme smelo začať prikrmovať a pokračovať počas celej zimy.

            Aj počas zimy sa však objavia dni, kedy sa oteplí a nastane odmäk. Vtedy môžeme intenzitu kŕmenia znížiť, naopak keď udrú silné mrazy, môžeme to naším operených hladošom trochu uľahčiť.

            Kde prikrmovať? 

            Ak máme kŕmidlo na záhrade, je tiež dobré aby v blízkosti neboli kroviny alebo niečo, čo môže poskytovať kryt predátorom, predovšetkým mačkám. Vtáctvo, ak má dobrý rozhľad, získava prehľad a mačkám sa hravo vyhne.

            Pozor, čo nemôžeme?

            Nikdy vtáctvu neponúkajme pečivo, aj keď ho s chuťou žerú, môžeme im tým spôsobiť nemalé problémy. Pečivo v žalúdku vtáctva kvasí. Rovnako sa vyvarujme soleným, koreneným, praženým a údeným potravinám.